foto1
foto1
foto1
foto1
foto1Rallycross  szabályzat

Általános szabályzat és információk

A szabályzatot mindenkinek kötelessége elolvasni! A szabályok nem ismerése nem mentség a felelősség alól!

A szerver adatai:

Segédletek: Kuplung, Váltó, ABS, Kipörgésgátló

Üzemanyag fogyasztás: Nincs

Gumikopás: Normál

Törés: 80%

Rajt: Állórajt

 

Részvétel feltételei:

 rFactor - PF1L Rallycross 8. Season megléte.

Nevezés: Bárki ingyen nevezhet. Feltétel a 14. életév betöltése. Kulturált és felelősségteljes viselkedés.

 A játékban teljes név használata kötelező pl: Kőműves Ákos, a következő képpen: Keresztnév Vezetéknév (ékezetek nélkül) pl: Akos Komuves

Nevezés kezdeti időpontja: 2018. január 21. 19:00

Ezt követően add meg a versenyszámodat 2 és 99 között (0-val kezdődő rajtszám nem megengedett)

A választott autó típusát*

*A bajnokság során nincs lehetőség autó váltására

 Ha szeretnél csapatban indulni, akkor a csapat nevét is (2 fős csapatok) Egy fős csapat nem megengedett, privát versenyzőként nyilvánítjuk**

A versenyek alatt TeamSpeak3 program használatával kommunikálunk, ennek a programnak a használata kötelező. Annak is kötelező a TeamSpeak3 akinek nincs mikrofonja!!! A Teamspeak3 szerveren és a Facebook csoportban elvárt a kulturált viselkedés!

TeamSpeak3 szerver adatok:  

  • Szerver IP: clanhome.ddns.net
  • Jelszó: ch
  • PF1L cím alatti szobákba tudtok belépni
  • szoba jelszó: pf1l2011

 

 

Festések:

 Minden egyes autóhoz tartozik 5 alap festés. Ezeket a festéseket kisajátíthatod. Azért lettek létrehozva,hogy aki nem tud vagy nem akar saját festést csinálni, ezek közül választhasson*. Kérek mindenkit, lehetőleg ezekből válasszon!

 

(*bizonyos mértékig testreszabhatóak,pl: szín vagy logócsere)

 

Továbbá minden autóhoz tartozik két felniszett. Ezek színezhetőek. A hozzájuk tartozó sablon a GameData/VRX/Supercars/EXTRA_WHEELS_TEMPLATE.rar található.

 

Keresd az Admint ezen ügyekben.

 Természetesen saját festés is küldhető. Ehhez segédlet:

A GameData/VRX/Supercars mappában minden autó Teams almappájában található egy rar fájl. Ebben vannak a sablonok Photoshop formátumban

 

Elvárás a festésekkel kapcsolatban: Az autó mindkét oldalán az ajtókon fel lesz tűntetni a pf1l rx logó. Ennek megfelelően készítsétek a festéseteket.

 

Az elkészült festést DXT5 módban és .dds fájlformátumba kell kimenteni. Majd rar vagy zip formátumba elküldeni névvel ellátva a következő email címre: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

A skinnek kapcsolatban meg kell felelni bizonyos minőségi kritériumoknak (lásd alap skinek),ha nem felel meg az Admin elutasíthatja.

 

Az ablakokat az Admin készíti el.

 Mindenki a szezon során csak 1 festést küldhet be! Későbbi változtatásra nincs lehetőség!

 A festések beküldés határideje: 2017. január 23. 23:59

 

Indulási feltételek:

A futamokat megelőzően mindenkinek kötelező legalább 30 gyakorlókört futnia. Ha ezt elmulasztja, az Admin külön engedélyét kell kérnie, hogy rajthoz állhasson; és az első előfutamon nem indulhat. A futamok a meghirdetett időben kezdődnek. Aki valamilyen oknál fogva tudja, hogy késni fog, az jelezze egy adminnak a futam kezdete előtt legalább fél órával. Maximum 15 percet tudunk várni, ha ezután sem jelenik meg, akkor nélküle kezdjük el.

 

Büntetések és kizárások:

Ha futam rajtját követően baleset történik, restartot csak Admin rendelhet el! Ha valaki kiugrik a zöld lámpák kigyulladása előtt, a versenyt visszaintjük, és újra indítjuk. A vétkes versenyzőnek két joker kört kell teljesítenie. A második rajtnál aki kiugrik, azt automatikusan diszkvalifikáljuk a futamból. Ha az autód annyira összetört, hogy képtelen haladni, lépj ki a depóba, de ne lépj le a szerverről addig ameddig a többiek be nem futottak, mivel laggolást okozhat. Ha az autód megsérült, és mások utolérnek tilos feltartani őket. Aki sérült autóval feltartja versenyzőtársát, kizárjuk a versenyből. Aki egyértelműen,előre megfontolt szándékkal, bosszúból nekimegy, kilöki, fellöki versenyzőtársát vagy szembe megy a forgalommal azonnali hatállyal kizárjuk a versenyhétvégéről, és az addig szerzett pontjait is töröljük. Aki leszorítja versenyzőtársát a pályáról, vagy falnak vezeti, nem hagy elég helyet, azonnali hatállyal kizárjuk a futamból.

 

Lebonyolítás:

 1.Előfutam (4kör)

 2.Előfutam (4kör)

 3.Előfutam (4kör)

4.Előfutam (4kör)

 I.Elődöntő (6kör)

 II.Elődöntő (6kör

 Döntő (6kör)

Az első előfutamon a jelen lévő versenyzők bajnokságállása alapján kerülnek csoportokba. Egy csoportban minimum 2 maximum 5 embernek kell lennie. A második előfutam csoportbeosztása az első előfutam eredményein alapszik. Az első helyezett a másik csoport első helyezettjével kerül össze, a második a másodikkal, és így tovább az ötödik helyezett a másik csoport ötödik helyezettjével kerül össze. A harmadik és a negyedik előfutam csoportbeosztása is az előző futamok eredményein alapulnak. Minden előfutam eredménye számít, nincs minuszolható futam! Az előfutamok során a helyezések után kapnak a versenyzők (előfutam) pontokat, nem az időeredmény számít, értelemszerűen akinek több dobogós helyezése van az előfutamokban, több pontot szerez

 

Továbbjutás és bajnoki pontok:

A 4db előfutam összesített eredménye alapján kapnak a versenyzők bajnoki pontot. Az első 16 pontot … a tizenhatodik 1 pontot.

 A négy előfutam alatt összegyűjtött pontok adják meg a sorrendet az elődöntőbe, amelybe a legjobb 12 versenyző kerül, a 12 továbbjutót az alábbi módon osztjuk két csoportra:

  1. elődöntő: 1-3-5-7-9-11
  2. elődöntő: 2-4-6-8-10-12

Mindkét csoportból az első három helyezett jut a döntőbe. Két azonos pozíció közül az indulhat előrébbről akinek jobb a futam ideje. Tehát a két első helyezett a döntő első két rajtkockáját foglalhatja el, a két második helyezett pedig a döntő harmadik és negyedik pozícióját és így tovább.

 

Egy versenyhétvégén egy versenyző 30 bajnoki pontot tud összeszedni. (16+6+8) Előfutamok 4 körösek, a két elődöntő és a döntő pedig 6 körös.

 

 Mínuszolás: A hétfutamos sorozatból a legjobb hat eredményt értékelik, egyet "mínuszolni" kell, értelem szerűen a legrosszabb eredményt.

 

Előfutamok rajtfelállása:

Egymás mellől rajtolva, maximum 5 versenyző.

 

 

A két elődöntőfutam és a döntő rajtfelállása:

2-2-2 egymás mögött eltolva rajtolva, maximum 6 versenyző.

 

Joker kör:

A pálya egy alternatív, hosszabb nyomvonala. A futamok során minden versenyző köteles egyszer kimenni joker körre. A versenyző saját maga döntheti el mikor teszi ezt meg. A normál pályavonalon haladó versenyző elsőbbséget élvez a joker körről visszatérőben lévővel szemben. Ha a joker körről visszatérő balesetet okoz, a futamból kizárást vonhat maga után.

Következő verseny

 

Rallycross

Időpont:2018.02.25.

Nyirád

19:00-22:00

 

Seat Leon

Időpont:2018.03.04.

Laguna Seca

Időmérő:20:00-20:10

1.Futam:20:15(18 kör)

2.Futam:20:50(18 kör)

 

Szerver

 

Rallycross

HOTLAPS

LIVETIMING

 

 

 Seat Leon

HOTLAPS

LIVETIMING